19 januari 2022

Ik verkoop mijn auto: hoe begin je er aan

2 min read

Ik verkoop mijn auto doe je niet van vandaag. Daar heb je uiteraard al een tijdje over nagedacht voor dat je de knoop definitief doorhakte. Maar hoe begin je daar nu aan? Tegenwoordig heb je verschillende mogelijkheden om je vierwieler in te ruilen voor eventueel een nieuwe model. Maar om je wagen kwijt te geraken, zal je toch enkele stappen moeten ondernemen wanneer je iemand laat komen om je voertuig te bezichtigen. Op voorhand zal je sowieso moeten maken dat je de auto die je van de hand wil doen, in optimale omstandigheden laat zien. De eerste stap die je moet zetten is de auto zowel vanbuiten als vanbinnen schoonmaken zodat de auto er verkoopbaar uitziet. Het oog wil ook wat, weet je wel.

Het onderhoudsboekje moet tiptop in orde zijn

Bij ik verkoop mijn auto speelt het onderhoudsboekje een heel cruciale rol. Het biedt immers een heel groot voordeel als je kan aantonen dat de auto steeds goed onderhouden is gedurende de jaren dat je eigenaar was van de te verkopen vierwieler. Het zorgt er ook voor dat je als verkoper van je wagen heel betrouwbaar overkomt bij de potentiële koper. Indien je het boekje om een of andere reden kwijt bent, kan je altijd nog bij je autodealer terecht die alles heeft genoteerd. Maak je daar geen zorgen over. Kijk ook even na tot wanneer je APK keuring loopt.

Zorg voor goede foto’s

Ik verkoop mijn auto gaat tegenwoordig gepaard met goede en uitstekende foto’s. Wellicht ken je de uitdrukking: een foto zegt meer dan 1000 woorden. Als je een auto wil verkopen horen daarom uiterst geschikte foto’s bij zodat de koper zich onmiddellijk een beeld kan vormen in welke staat het aangeboden voertuig verkeert. Het beste is dat je foto’s maakt op een dag dat de zon schijnt en met een leuke blauwe lucht als achtergrond. Zorg ervoor dat je de wagen niet stalt in een rommelige garage want dat zorgt voor een negatief beeld voor de potentiële koper.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *