19 januari 2022

Een trip naar het veelzijdige België

2 min read

Ga je binnenkort op een tripje naar onze zuiderburen? België is een veelzijdig land dat veel te bieden heeft. Mooie natuur, gezellige biercafés, historische gebouwen en vele musea maken dat je je niet hoeft te vervelen tijdens een bezoekje aan dit land. Jaarlijks kiezen veel Nederlanders ervoor om de Belgische Ardennen te bezoeken. En niet zonder reden, want deze omgeving heeft veel te bieden voor jong en oud. Of je nu een actief weekendje met een geliefde door wilt brengen, of een midweek met vrienden door wilt brengen, er is voor ieder genoeg te beleven tijdens een trip naar België.

La Roche en Ardenne

Wanneer je de Ardennen bezoekt, mag je deze plaats eigenlijk niet overslaan. La Roche en Ardenne is één van de bekendste steden, mede door de centrale ligging. Deze stad is namelijk een perfect startpunt om de rest van de omgeving te verkennen. Daarnaast heeft la Roche en Ardenne nog veel meer te bieden. Zo bezoek je het Kasteel van La Roche en Ardenne om je helemaal in de Middeleeuwen te wanen. Deze stad heeft ook veel moeten doorstaan in de Tweede Wereldoorlog. Je ziet en hoort hier meer over in het oorlogsmuseum. Ook wanneer je van buitenactiviteiten houdt is er in deze stad genoeg vertier te beleven. Je huurt namelijk eenvoudig een mountainbike of verkent de natuur te water in een kano. De bekendste trekpleisters zijn het Meer van Nisramont, het recratiepark Chlorophylle en de Grotten van Hotton. Zo breng je met gemak een weekend of weekje weg vol wanneer je La Roche en Ardenne bezoekt.

De Hoge Venen

Dit is één van de mooiste natuurgebieden van de Belgische Ardennen. Wanneer je een enthousiaste wandelaar bent, kies je één van de vele wandelroutes door de prachtige natuur. Ook voor de beginnende wandelaar zijn er genoeg geschikte routes te lopen. De Ardennen worden normaal getypeerd door de hoge bergen en diepe valleien. In de Hoge Venen is het echter wat vlakker, waardoor je de omgeving ook goed per fiets kunt verkennen. Na een lange dag op pad kom je bij op één van de gezellige terrasjes die je in het centrum vindt. Met meer dan 2500 soorten Belgische biertjes, hoef je nooit uit te drogen. Hou je ook wel van een gokje? In België zijn ook een aantal casino’s te vinden waar je je geluk kan beproeven. Let wel op dat je vertier niet in een gokprobleem eindigt. Dit is namelijk een dure verslaving die jouw leven kan overnemen wanneer dit niet onder controle is. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *